2012-05-04 09:26:13• hírek • Szatmár.ro

Egy hónap múlva Halmi Napok

Beosztották a folyamatban lévő beruházásokra a kormánytámogatást Halmiban.

A költségvetés módosítása volt a halmi önkormányzati döntéshozó-testület legutóbbi ülésének a fő témája. A kétszáznegyvenezer lejnyi kormánytámogatást több részbe osztották fel. Amint az ismeretes, közel 650 millió lejt (150 millió eurót) utalt ki a kormány az év elején az ország központi tartalékalapjából az önkormányzatoknak, hogy a folyamatban lévő beruházásaikat, illetve adósságaikat finanszírozhassák.

Incze Lajos polgármester beszámolója szerint a többi között határozatot hoztak arról, hogy 100 ezer lejt különítenek el a Sárközújlakkal közös ülepítőtelep gépparkjának megvásárlására. Több projektje is van a hármas határ menti községnek, ezek dokumentációinak elkészítésére 91 ezer lejt szánnak. Az Apaserv Rt.-vel közös projektje van a helyhatóságnak. Ennek értelmében Nyírestanyán és a községközpontban, Halmiban bővítik a vízhálózatot.

Előbbi településen összesen 9 kilométerrel, utóbbiban pedig 3-mal. Döntést hoztak a testület tagjai arról is, hogy 234 hektár legelőt biztosítanak a marhatenyésztők egyesületének. Jelenleg egyébként a faluban „mindössze" alig több mint félezer szarvasmarha van, holott egy-két évtizede ennek négyszerese is megvolt. A polgármester szerint a fiataloknak „nem fűlik a foga" a sok vesződséggel járó marhatartáshoz.

Határozatot hozott a Halmi Helyi Tanács arról is, hogy jövő hónap elején, június 3-án tartják a községi közösségi ünnepet, azaz a Halmi Napokat. Az ünnepség sztárvendégeivel való egyeztetés még folyamatban van, így egy-két hét múlva tájékoztathatnak a különféle rendezvényekről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: